Gazpacho mexican

de elucubratiiculinare in Supe, 3 Aug 2012 | 7761 vizualizari

 

Celebrul Gazpacho andaluz (ce-și are originile în Spania) modificat și completat cu mici accente mexicane.

 

INGREDIENTE

  • 4 roșii mari,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 3 linguri pastă de tomate,
  • 1 ceapă mare roșie,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 1 tulpină de țelină,
  • 30 ml oțet alb,
  • 50 ml ulei vegetal,
  • 500 ml apă,
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat,
  • 1 linguriță busuioc proaspăt tocat,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 linguriță jalapeno -ardei iute tocat,
  • 2 castraveți,
  • 1 avocado.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gazpacho mexican:

Tăiem cubulețe 3 roșii, după ce le-am spălat bine și se amestecă cu sucul de roșii, pasta de tomate, ceapa tocată și tulpina de țelină tăiată bucățele. Toate se pun într-un blender sau un robot de bucătărie și se pasează. La această pastă adăugăm oțetul alb, uleiul și apa. Amestecăm bine și condimentăm cu sare, busuioc și mărar. Se curăță de coajă castraveții și avocado, se taie cubulețe împreună cu roșia păstrată și se adaugă în supă împreună cu ardeiul iute tocat mărunt.  Se dă la rece pentru minim o oră, după care se poate servi ornată cu busuioc proaspăt și ceapă verde.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho mexican" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]