Gem de caise

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 21 Iun 2016 | 4065 vizualizari

 

Pentru acest gem am taiat caisele in bucati mici, pentru ca la fierbere sa se farame si sa obtin un gem cat mai uniform.
Alegeti fructe cat mai coapte. E bine sa gustati fructele inainte, ca sa apreciati cat mai bine cantitatea de zahar pe care urmeaza sa o folositi. De exemplu, la aceasta reteta, pentru ca fructele mele nu au fost asa de dulci, am folosit urmatoarele cantitati:

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise (ramas dupa curatare);
  • 500 g zahar;
  • 2 pahare de apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici.

Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa isi lase siropul si se lasa pana seara. Eu, de obicei, cumpar fructele si le curat dimineata si le las cu zaharul pana seara, cand le pun la fiert.

Cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Totusi, tineti cont ca atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare iar gemul va capata o nuanta de portocaliu.

Se fierbe acum pana cand se leaga, asta inseamna cam 40 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din gem pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci gemul este gata.

Cand se raceste gemul, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. In plus, tineti cont ca dupa ce s-a racit, se va vedea ca s-a inchegat si s-a mai ingrosat.

Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede.

Am obtinut: 2 borcane de 350 g de gem

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/06/gem-de-caise.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise