Gem de caise cu miez de samburi de caise

de Rocsi in Dulceata / Gem, 29 Iul 2011 | 7372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (fara samburi)
  • 1kg si 200 gr zahar
  • aspirina sau putin conservant(asta doar sa fiti mai siguri ca va tine gemul )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu miez de samburi de caise:

Caisele le spalam bine sub jetul de apa.

le punem la scurs intr-o sita.

le taiem in doua si le scoatem samburii.

intr-o oala de tuci(sau una mai groasa daca nu aveti de tuci),asezati un rand caise,unul zahar,iar unul de caise,iar unul de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.

lasam sa stea asa caisele cu zaharul,la rece,cam 2,3 ore.

dupa acest timp punem oala pe aragaz,la foc potrivit.

amestecam mereu in oala pentru a nu se prinde de fundul acesteia.

lasam sa fiarba si sa scada pana obtinem consistenta dorita,pana se ingroasa binisor oricum.

mai spre final punem si cativa miezi de samburi(spargem cativa samburi de la caise si astfel obtinem miezul).

mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.

borcanele le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.

asezam gemul fierbinte in borcane ,deasupra punem putin conservant sau aspirina pisata apoi le infiletam bine.

acoperim borcanele cu o patura si le lasam asa peste noapte pentru a se raci.

a 2 a zi le dam la loc racoros.

Pentru fete si un buchet frumos de flori!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu miez de samburi de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

04.08.2011, 21:19

eduard

Silvioara 1

09.08.2011, 21:16

Asa facea si mama gemul de caise, cu samburi prin el si era delicios...

Rocsi 1

11.08.2011, 11:18

silvioara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]