Gem de cirese si visine

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 7583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cirese cantarite fara samburi
  • 0,5kg visine(la fel,cantarite fara samburi)
  • 2plicuri gelfix 3:1
  • 1kg zahar
  • 1plic sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese si visine:

Spalam fructele,le curatam coditele si le scoatem samburii si cantarim sa ne ramana fix2kg fructe.Punem fructele in robotul de bucatarie si maruntim bine.

Amestecam gelfix-ul cu zaharul si sarea de lamaie si turnam peste fructe,omogenizand bine.Punem intr-o cratita,la foc potrivit,amestecand continuu.Mai lasam pe foc 10-15minute din momentul in care incepe sa fiarba.Verificam daca este legata compozitia punind pe o farfurie putin gem,daca nu se imprastie,este gata.

Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se lasa la cald intr-o patura,pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine cu pere