Gem de gutui

de mamaieelena in Dulceata / Gem, 8 Noi 2011 | 7497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg aproximativ gutui
  • 800gr.zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Am sters si spalat gutuile, am scos mijlocul si am dat prin razatoarea mare. Am masurat cu farfuria adanca (metoda veche) si am pus in oala peste gutuile rase zaharul si apa 500ml. Cand a fost aproape gata asta inseamna dupa aproximativ 3 ore, am taiat lamaia jumatate si am facut bucatele mici cu coaja si mijloc,de la cealalta jumatate am stors zeama si asa am lasat sa mai fiarba inca 20 de minute. Am oprit focul si fierbinte am pus in borcane, lasandu-le infasurate in prosop pana dimineata cand inca mai erau caldute. A iesit un deliciu 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui