Nu e o rețeta de conserva..ci un gem ce se tine la frigider, dar ce se papa foarte rapid.. La noi așa a fost :) ușor de făcut, gustos si sănătos :)
Marele se curata si se taie fașii subtiri. Se pun într-o cratita in care se agauga apa. îndată ce apa fierbe se da la foc minim si se amesteca o data la 2-3 minute timp de 10-15 minute in total. Se incorporeaza zaharul si se lăsa pe foc minim încă 5-10 minute. ulterior adaugam o lingurita cu vârf de scortisoara. După 5-10 minute stingem focul, lăsăm sa se raceasca, punem in borcane si dam la frigider. Mie mi-au ieșit 2 borcanele de 1l si încă un pic.
E bun la orice : blinii, pankakes sau tartine :)
pofta buna :)
1
Cele 2 kg de mere se calculează din merele deja curatate. Daca am lua inițial 2 kg mere, in procesul curatarii se pierde din masa si gemul va ieși prea dulce.