Gem de piersici

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Sep 2017 | 4820 vizualizari

 

Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
  • 500 g zahar (sau in functie de gust).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

 

Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.

Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

 A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se ia spuma, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.

 Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.

 

Timp de gatire: aprox 25min

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine