Gerbeaux cu nuci si gem piersici

de yaya67 in Prajituri, 17 Mar 2013 | 3810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt sau margarina
  • 10 gr drojdie inmuiata in putin lapte caldut si o lingura de zahar de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 480 gr faina
  • 2 oua
  • gem de piersici
  • 300 gr nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gerbeaux cu nuci si gem piersici:

Faina se freaca cu untul sau margarina pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins .

Se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, prima foaie se pune in tava, peste ea se pune un strat de gem de piersici si deasupra se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata cu zahar.
Se pune a doua foaie peste, din nou se unge cu marmelada de piersici si se pune a doua jumatate de cantitate de nuca.
Se acopera cu a treia foaie si se impunge cu furculita. Se coace la foc potrivit . Se scoate din cuptor dupa ce am luat proba cu scobitoarea, se lasa la racit.

Deasupra se pune o glazura de ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gerbeaux cu nuci si gem piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

yaya67 1

19.03.2013, 15:29

mersi ina,ai dreptate ma vezi rar,cand pot intru ,mi-ar place sa stau mai mult,o zi buna

yaya67 1

19.03.2013, 15:40

va multumesc tuturor ,a fost chiar buna acum ma apuc sa fac varianta de post,o zi buna tuturor va doresc

diana_k 1

21.03.2013, 10:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii London