Ghebe cu usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Aug 2013 | 5975 vizualizari

 

Cea mai rapidă garnitură! Mulțumesc AnyCostescu pentru minunatele ghebe! :-*

 

INGREDIENTE

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la Proeminna,
  • usturoi 5-6 căței.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe cu usturoi:

Ghebele conservate în sare, se pun la fiert în apă clocotită de vreo 2 ori. În ultima apă se adaugă și 2 foi de dafin, pentru gust. Ghebele fierte și desărate se strecoară, se storc bine de lichid, apoi se ăun la prjit în puțin ulei la foc rapi, cca. 10 minute, acoperit. Apoi se adaugă usturoiul mărunțit și se oprește focul, ca să nu se piardă gustul usturoiului.

Se servesc ca atare,  alături de piure, mămăligă, pâine sau lângă diverse preparate din carne.

Poftă bună! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lia_ 1

29.08.2013, 22:45

in poza ta arata ghebele astea ca o mare minune si cu gandul la usturoi

dar n-am inteles cu fiertul de doua ori ... adica arunci prima apa dupa cateva clocote? de ce?

Panacris 1

30.08.2013, 09:00

Lia1 deoarece au fost conservate în sare și sunt foarte sărate

mamaieelena 1

30.08.2013, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]