Ghiveci cu mazare si dovlecel

de Ana_O in Mancaruri de post, 30 Noi 2013 | 4611 vizualizari

 

Nu e un ghiveci prea rapid, dar e foarte delicios si simplu

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • bulion picant
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu mazare si dovlecel:

Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit in putin ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul taiat rondele si mazarea impreuna cu un pahar de apa. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii cubulete si inca putina apa daca e nevoie. Imi place cand cartoful este foarte fiert si se topeste in sos, ingrosandu-l. Deci cand cartoful e aproape fiert se adauga si dovlecelul cubulete si se lasa pana se inmoaie. Se mai adauga apa cand e nevoie. Potrivim de sare, piper si condimentam cu bulionul picant, dupa gust.

Noi am servit cald, cu ciolan afumat si muraturi, pentru ca pentru prietenul meu mancare fara carne e... nemancare :)) Dar e foarte consistent si asa, de post fara carnita.

Savurati, nu va uitati!

TIPS-URI

1

Se poate adauga, in loc de bulion picant, salsa barbecue si asa obtine un gust foarte deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu mazare si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 15:10

e si o bucatica de carnita pe acolo sau nu mai vad eu bine ?

Ana_O 1

30.11.2013, 16:50

la mine in casa nu se poate fara

Rocsi 1

30.11.2013, 20:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de post