Ghiveci de legume

de Rocsi in Mancaruri de legume, 20 Oct 2011 | 7669 vizualizari

 

Foarte potrivit pentru o zi de post sau ca si garnitura ,langa o bucata de carnita;)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 ardei galbeni
  • 2 ardei kapia
  • 2 gogosari
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Mai intai ne pragatim toate legumele.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam maruntel.

Dovleceii ii spalam,ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele.

Ardeii,kapia si gogosarii ii taiem in doua,ii curatam de toate semintele ,apoi ii taiem bucatele potrivite.

Rosiile le spalam,le curatam de coaja si le taiem cuburi.

Punem uleiul intr-o cratita(nu foarte mare)la incins.

Adaugam ceapa si o inmuiem 2-3 minute.

Apoi adaugam toti ardeii,peste ceapa si ii lasam si acestia 2-3 minute.

La urma adaugam rosiile si dovleceii.

Ii tragem si pe acestia putin in ulei,apoi adaugam putina apa.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.

Invartim din cand in cand,si mai punem cate putina apa,dar calda.

Cand legumele sunt bine facute,punem pasta de tomate ,omogenizam si mai lasam 2-3 minute pe foc.

Cand este gata inchidem ochiul aragazului,iar deasupra presaram patrunjel verde.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de linte