Ghiveci de legume cu pastrama de porc

de Andra_Constantinescu in Porc, 26 Oct 2016 | 3384 vizualizari

 

Este foarte bun ghiveciul de legume si daca ii mai adaugi si un pic de afumatura este si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 430 g pastrama de porc afumata;
  • 70 ml ulei;
  • un morcov;
  • un ardei gras verde;
  • un ardei Kapia rosu;
  • doua cepe rosii;
  • doua cepe albe;
  • apa;
  • 500 g teci de fasole verde;
  • 300 g cartofi;
  • 500 g dovlecel;
  • 150 g varza rosie;
  • 150 g varza alba;
  • sare;
  • putin piper negru macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • doua rosii;
  • o legatura de marar verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu pastrama de porc:

Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier.

Cepele se curata de foi, se spala si se taie grosier.

Se pun legumele peste carne si se inabuse, adaugand putina sare si o cescuta cu apa.

Tecile de fasole verde se curata de capete, se rup in bucati mai mici, se spala si se pun in wok, dupa care se adauga cartofii (curatati de coaja, spalati si taiati cuburi), dovlecelul (curatat de coaja, spalat si taiat cuburi), varza rosie si alba (spalate si taiate grosier), o lingurita de sare, o lingurita de boia de ardei dulce si putin piper negru macinat.  Se lasa in continuare sa fiarba si se mai adauga apa pe parcursul fierberii daca este necesar.

Dupa ce s-au fiert toate legumele, se adauga doua rosii spalate, decojite si tocate. Se fierb si acestea cateva minute, dupa care se adauga mararul spalat si tocat si se ia mancarea de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

26.10.2016, 20:54

Pastrama aia da tot gustul la acest preparat!

Merisor 1

27.10.2016, 07:38

Bună păpica ta!

Catalina L 1

29.10.2016, 21:58

chiar buna ideea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la tava cu cartofi