Gogonele murate umplute

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Iun 2012 | 6273 vizualizari

 

De mult am in plan sa fac acest fel de mancare. E ceva inedit pentru familia mea. Sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (porc si vita) 300 g.,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei de floarea soarelui,
  • orez 50 g.,
  • gogonele murate 6 bucati,
  • ou 1 bucata.
  • sare iodata,
  • boia dulce de ardei,
  • piper boabe 5-6 bucati,
  • foi de dafin 1 bucata,
  • cimbru,
  • marar,
  • bulion de rosii 500 ml.
  • rosii ptr capac,
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate umplute:

Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa la foc mic cca. 5 minute.

Intre timp se pregatesc gogonelele, se taie un capac, se scoate miezul si daca sunt prea sarate se lasa un timp in apa rece.

Compozitia de orez se asezoneaza de sare si boia dulce de ardei. Se amesteca cu carnea tocata, se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Se umplu gogonelele cu compozitia de carne, se aseaza intr-un vas tremorezistent, se acopera gogonelele umplute cu felii de rosii, se presara cimbru, marar, foaia de dafin, boabele de piper si mararul si se completeaza cu apa, cat sa le acopere. Se introduce, acoperit, in cuptorul preincins cca. 30 de minute. Apoi se adauga bulionul diluat si se mai lasa cca. 10 minute descoperit.

Se servesc fierbinti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Geanina87 1

02.06.2012, 12:58

Foarte tare...nu am mai mancat,dar cred ca o sa incerc

iry-gabriela 1

02.06.2012, 21:25

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]