Daca am pus muraturile de anul asta a trebuit sa fac ceva cu cele ramase de anul trecut.
Este o mancare foarte buna.
Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat.
Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute.
Carnea care trebuie sa aiba si putina grasime, se taie cubulete si se caleste in ulei pana isi schimba culoarea.
Se pune vegeta si piper.
Se pune ceapa tocata si morcovul taiat rondele si se mai caleste 10 minute.
Se pun gogonelele, cimbru si apa si se fierbe 20 de minute.
Se pun rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, pasta de ardei si se mai fierbe 15-20 de minute pana scade.
Eu care nu am timp de stat si amestecat in cratita, am bagat-o in cuptor pana a scazut cat am vrut.
Inainte sa fie gata se pune si mararul tocat marunt.
Este foarte buna cu mamaliga.
Pofta Buna!
1
Este foarte buna si cu carne afumata cum imi facea bunica in copilarie.