Gogosari in sos de rosii

de Merisor in Muraturi, 27 Sep 2018 | 9283 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri.
De obicei îi prepar în bulion, dar de data asta i-am preparat în sos de roșii și au ieșit tare buni.
Rețeta este cea clasică, nu m-am abătut de la ea, doar gustul la condimente, l-am potrivit așa cum mi-a plăcut mie.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogoșari
  • 500 g zahăr
  • 500 ml oțet
  • 500 ml ulei
  • 800 ml sos de roșii
  • 1 lingură sare de murături
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 3 foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de rosii:

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat.

Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi tăiem în două, pentru a le îndepărta cotoarele, semințele și nervurile.

Apoi îi tăiem în fâșii.

Punem la fiert oțetul cu uleiul, sosul de roșii, zahărul și sarea, adăugăm și condimentele și amestecăm până  când zahărul și sarea se topesc.

Lăsăm compoziția să fiarbă pentru un clocot sau două și scufundăm gogoșarii în ea.

Punem gogoșarii în mai multe tranșe, pentru a fi acoperiți de soluție.

Îi amestecăm bine să se opărească toți și îi lăsăm în soluție, pe foc, 6-7 minute, apoi îi scoatem cu o spumieră, în alt vas.

Procedăm așa până undim toți gogoșarii.

Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii amestecat bine( compoziția în care i-am undit).

Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]