Gogosari in sos de rosii

de Merisor in Muraturi, 27 Sep 2018 | 9394 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri.
De obicei îi prepar în bulion, dar de data asta i-am preparat în sos de roșii și au ieșit tare buni.
Rețeta este cea clasică, nu m-am abătut de la ea, doar gustul la condimente, l-am potrivit așa cum mi-a plăcut mie.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogoșari
  • 500 g zahăr
  • 500 ml oțet
  • 500 ml ulei
  • 800 ml sos de roșii
  • 1 lingură sare de murături
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 3 foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de rosii:

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat.

Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi tăiem în două, pentru a le îndepărta cotoarele, semințele și nervurile.

Apoi îi tăiem în fâșii.

Punem la fiert oțetul cu uleiul, sosul de roșii, zahărul și sarea, adăugăm și condimentele și amestecăm până  când zahărul și sarea se topesc.

Lăsăm compoziția să fiarbă pentru un clocot sau două și scufundăm gogoșarii în ea.

Punem gogoșarii în mai multe tranșe, pentru a fi acoperiți de soluție.

Îi amestecăm bine să se opărească toți și îi lăsăm în soluție, pe foc, 6-7 minute, apoi îi scoatem cu o spumieră, în alt vas.

Procedăm așa până undim toți gogoșarii.

Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii amestecat bine( compoziția în care i-am undit).

Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]