Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 26 Sep 2018 | 10542 vizualizari

 

A venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu ochiul cei ai lui Merisor. Abia astept sa gust din ei! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza alba
  • 2 morcovi (230 g)
  • 10 frunze de telina
  • 500 g conopida
  • 8 gogosari (1 kg)
  • 200 g zahar
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 750 ml apa
  • 375 ml otet
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 borcane de 1,8 l
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet:

Varza se spala si se taie fideluta.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare.

Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa.

Se spala sase frunze de telina, se toaca si se amesteca cu varza si morcovii.

Se spala conopida si cele patru frunze de telina ramase.

Gogosarii se spala si li se indeparteaza cotorul cu grija. Se umplu apoi cu amestecul de varza, morcovi si telina. Se aseaza in borcane, punandu-se si conopida din loc in loc. Deasupra lor se aseaza frunzele de telina.

Se pregateste solutia lichida: zaharul, o lingura si jumatate de sare grunjoasa, apa, otetul, boabele de mustar, boabele de piper si foile de dafin se pun intr-un tuci la foc si se dau in clocote. Se toarna apoi peste gogosari, strecurand-o in acelasi timp.

Puteti sa lasati borcanele sa se raceasca in patura, dar pentru ca gogosarii de pe piata nu sunt asa de buni, eu am mai fiert borcanele si pe baie de abur 30-40 de minute si le-am lasat sa se raceasca in apa respectiva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata pentru iarna