Gogosele cu mere caramelizate

de AnyCostescu in Prajituri, 2 Dec 2012 | 3471 vizualizari

 

un desert de post usor de preparat si delicios

 

INGREDIENTE

pt gogosi:

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 100 gr zahar
  • apa
  • sare

compozitia de mere:

  • 4 mere potrivite,
  • 200 gr zahar,
  • esenta vanilie,
  • scortisoara,
  • 50 gr grasime/margarina vegetala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu mere caramelizate:

Punem cubul de drojdie la dizolvat intr-un paharel cu apa calda.

Cand e gata dizolvat il punem cu faina zahar si sare.

Se framanta o coca moale atat cat sa o putem intinde cu sucitorul

Lasam la crescut.

Cand e coca crescuta intindem pe masa tapetata cu faina o foaie de aluat si cu un pahar dam forma de gogosi pe care le coacem in tigaie cu mult ulei

In alta tigaie pregatim caramelul si merele

Punem la caramelizat zaharul.

Cand acesta devine lichid maroniu adaugam margarina/grasimea vegetala si amestecam astfel incat sa devina totul ca un sos..

Adaugam merele presarate cu scortisoara si esenta de vanilie

Lasam totul la foc potrivit pana cand merele se inmoaie putin

Pe o farfurie montam preparatul dupa bunul plac.

Eu am taiat gogosile in jumatate le-am umplut cu merele caramelizate si deasupra am mai pus putin din merele caramelizate.

Deasemenea se pot pune gogosile in farfurie si deasupra turnam sosul din caramel si mere.

Oricum ar fi e delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan genovez cu mere