Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

de Rocsi in Dulciuri, 24 Mai 2014 | 10195 vizualizari

 

Cam asa arata desertul meu din acest week-end. Sa va povestesc de gust? Un singur cuvant il defineste: minunat! Sa il incercati macar o data pentru ca merita ;)!

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 3 oua + 1 albus care ramane de la crema
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 65% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni:

Gogoselele:
Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.
Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul.
La fainal adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon.
Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care noi amestecam mereu.
Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura.

Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pus le umplem cu crema.

Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici.
In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele.
Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita  punem in cupe.
Dam la rece apoi servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème