Gogosi

de ryta in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 4589 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • un cub drojdie
  • 400 ml apa calda
  • ulei pentru prajit.
  • zahar pudra vanilat ptr. pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut  se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale.
Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand aluatul a crescut, se iau bucati de aluat si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi si decupam gogosi in diferite forme. (eu am folosit forma de fluturas si floricica)
 Se indeparteaza surplusul de aluat si punem gogoselele la prajit in uleiul incins.
Prajim gogoselele pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.
Le lasam sa se racoreasca cateva momente, apoi le pudram cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata