Gratin cu andive si kaiser

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 4658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 andive
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr de ementale(cascaval ras)
  • cateva cubulete de cascaval rucar
  • 150 ml de lapte
  • 1 lingura si jumatate de amidon
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • praf de nuca de muscada(nucsoara)
  • 150 gr de kaizer
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu andive si kaiser:

Se spala andivele,se taie rondele si se fierb cateva minute apoi se scurg de apa. Separat calim kaizerul care il taiem fasii subtiri, apoi adaugam ceapa care o taiem cubulete. Le calim impreuna adaugand din cand in cand apa. Peste kaizer punem andivele si zaharul si lasam sa fiarba cateva minute.

Amestecam amidonul cu laptele si il punem la fiert, apoi adaugam emmentaler ras, praful de nuca de muscada si piperul si amestecam bine pana devine o crema. Punem aceasta crema peste andive si amestecam bine.

Ungem un vas de yena cu unt si punem aceasta compozitie, iar pe deasupra adaugam cateva cubulete de cascaval rucar si dam la cuptor ptr cateva minute sa se lege si sa se rumeneasca pe deasupra.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu andive si kaiser" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu surprize