Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca

de Panacris in Dulciuri, 1 Dec 2012 | 4672 vizualizari

 

Un dulce simplu si savuros. Multumesc RuxyRux ptr inspiratie :-*

 

INGREDIENTE

  • albus de ou 250 g,
  • zahar tos 250 g,
  • zahar vanilinat Bourbon 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • faina alba de grau 500 g,
  • sare iodata 1 praf,
  • coaja de lamaie,
  • smantana 5 linguri,
  • unt 100 g,
  • ciocolata 50 g,
  • miez de nuca prajita 100 g,
  • zahar vanilinat ptr ornat 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca:

Albusurile se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma de guguluf, tapetata cu unt si faina ( in cazul meu nu a fost nevoie, deoarece am folosit forma de guguluf din silicon, ce nu necesita aceasta operatiune ;) ), se presara miezul de nuci, care incoporeaza usor in compozitie. Prajitura se introduce in cuptorul preincins, la copt ptr cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie se pudreaza cu zahar pudra vanilinat si se serveste alaturi de o cafea sau un ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alba_zori 1

02.12.2012, 07:53

ce frumos arata,si bun si ce trandafiri deasupra..din ciocolata par

Panacris 1

02.12.2012, 08:13

Multumesc ptr aprecieri! Trandafirii sunt din frunze uscate

papabundetot 1

23.10.2013, 14:57

ce frumos este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kaiserschmarrn