Iahnie de fasole cu costita afumata

de Merisor in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2012 | 26146 vizualizari

 

De cand le promit baietilor o iahnie cu afumatura, abia azi m-am tinut de cuvant.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • ardei
  • apa
  • sare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • patrunjel
  • piper macinat
  • 1 capatana usturoi
  • suc de rosii
  • 1 Kg costita de porc afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu costita afumata:

Am spalat fasolea si am lasat-o 30 de minute in apa rece. De regula o las mai mult, dar azi n-am avut timp.

Am adaugat apa cat sa o acopere si am pus-o la fiert la foc mediu.

Cand a atins punctul de fierbere am scurs apa si am adaugat alta.

Am pus-o din nou la fiert repetand procedura.

Deci primele doua ape le scurg, abia la a treia las sa fiarba definitiv.

In alt vas am pus costita taiata si spalata si am acoperit cu apa.

Am lasat la fiert pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs apa, am clatit-o si am pus-o din nou la fiert in putina apa si am acoperit vasul.

Legumele le-am curatat si le-am tocat cu robotul. Ardei am folosit de la congelator deja tocat.

Cand fasolea s-a inmuiat am adaugat legumele tocate si costita afumata impreuna cu zeama in care a fiert, am potrivit de sare si am mai lasat cam 30 de minute dupa care am adaugat sucul de rosii. Am asezonat cu cimbru, piper si foi de dafin si am lasat sa fiarba la foc incet mestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Usturoiul curatat l-am trecut prin aparatul de pisat, apoi l-am adaugat in iahnia de fasole.

La final am adaugat patrunjel tocat.

Am servit alaturi de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Lau 1

04.12.2012, 20:53

sigur nu mai ai

Merisor 1

04.12.2012, 20:57

Lau, daca vii iti pastrez o portie ca mai am

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 11:13

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole