Iahnie de fasole ( de post)

de - Andreea - in Mancaruri de post, 13 Mar 2014 | 7417 vizualizari

 

Pentru cine nu vrea de post poate pune niste carnaciori alaturi ...dar varianta asta e la fel de delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • marar
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole ( de post):

Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor.

A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori.

Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt.

Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele.

Punem uleriul intr-o tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.

Adaugam fasolea ( scursa) ,foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea.Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole a fiert ( este moale) .Daca este nevoie pe parcurs mai adaugam cate putina apa.

Adaugam sucul de rosii ,mararul ,sare si piper dupa gust .Lasam la foc mic inca 5 minute.

Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :) 

Noi am servit cu varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta