Imbucaturi din paine prajita cu usturoi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 5742 vizualizari

 

De multe ori am sentimentul "as rontai ceva" - mai ales cand stau in fata televizorului - si la fel de des habar nu am ce-as manca. Dar, zilele trecute am gasit o gustare rapida, pe care o poate prepara oricine fara prea mare efort, cunostinte culinare sau ingrediente spectaculoase.Sursa de inspiratie: e-retete. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • o bagheta (paine);
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 linguri cu unt (la temperatura camerei sau topit usor la MW);
  • 1/2 lingurita cu oregano uscat;
  • 1 lingura cu ulei de masline;
  • putin patrunjel tocat;
  • putina sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imbucaturi din paine prajita cu usturoi:

Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime.

Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta.

Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul.

Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt.

Asezam painea unsa in tava si lasam la cuptor, la 240 grade aproximativ 10 minute pana ce aceasta se rumeneste usor pe margini, in zona cojii. (fara sa se arda).

Mutam tava pe nivelul cel mai de sus al cuptorului si mai lasam aproximativ 2-3 minute, tot la 240 grade, pana ce se rumenesc frumos.

Lasam putin sa se raceasca, apoi taiem cu ajutorul unui cutit de paine, bucatele late de aproximativ 2 cm. Le servim imediat, cat sunt crocante sau le putem pastra in punga de hartie pentru a le manca si a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Merg de minune cu un pahar cu bere sau lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Imbucaturi din paine prajita cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coji de nuci dulci

ieri la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

pe 19.02 la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda si marar