Le-am mai incercat dar mi-au iesit tuflite,acum parca ceva mai bine.Reteta am luat-o de la Gaby.De bune sunt tare bune,aspect,asa m-am priceput,ce a iesit se vede-n poza....
Indiene blat :
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si apoi albusurile ,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam cu un pahar cu diametru de 5 cm ,12 cercuri in care asezam din compozitie sau putem folosi un posh,eu am pus cu lingurita.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 15 min pana incep sa se inchida la culoare,apoi scoatem tava si cu grija desprindem rotundurile de hartia de copt.La fel procedam si cu restul compozitiei.Mi-au iesit 24 de bucati,deci 12 indiene in final.
Sirop : Apa cu zaharul sa fiarba pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,se lasa la racit
Crema :
Hidratam cele 5 g de gelatina cu 40 ml apa rece.Galbenusurile cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul si devin o crema spumoasa.Se dau dupa foc se adauga gelatina hidratata ,se amesteca bine si se raceste crema ,punand vasul intr-unul cu apa rece,amestecam pana se raceste.Smantana de frisca impreuna cu frisca lichida si zaharul pudra le mixam bine pana se intareste.Apoi luam frisca si o incorporam in crema de galbenusuri,racita,adaugam si finess de portocala.
Glazura: Ciocolata cu frisca pe foc pana se topeste ciocolata,nu trebuie sa fiarba.Tragem de pe foc si adaugam o lingurita de unt si amestecam bine.
Asamblare :
Fiecare rotund de blat il inmuiem in sirop,nu foarte mult,apoi punem crema intr-un posh si ornam fiecare rotund,12 bucati,restul de 12 bucati le inmuiem si pe ele in sirop si le asezam deasupra cremei,la final ornam cu crema si turnam glazura peste.