Un desert care cred că tuturor le aduce aminte de copilărie.
Uite că eu nu reţin dacă se număra printre preferatele mele,probabil că nu altfel l-aş fi preparat mai des.
Sigur că nu am vrut să prepar reţeta clasică de Indiene,care erau cu multă frişcă,Sigur erau şi gustoase pentru că,pe vremea aceea,se gasea frişcă adevărată şi foarte gustoasă.
Eu am preferat să fac o cremă din mascarpone şi ciocolată albă.
Au fost delicioase,pufoase,însiropate,aromate.
Din ingredientele folosite,mie mi-au ieşit 17 bucăţi .
Se pregătesc foarte uşor aşa că nu ezitaţi să le pregătiţi.Asta doar dacă vă plac desigur.
Pentru rondele/foi( nu stiu cum e mai corect să le spun):
Pentru sirop:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Am separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua.
Galbenusurile le-am amestecat cu cele doua linguri de ulei.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si am adaugat pe rând cele 5 linguri cu zahar.
Dupa ce am obtinut o spuma ferma,am încorporat galbenusurile cu ajutorul unui tel.
Tot cu telul am încorporat faina amestecata cu praful de copt,la final aromele.
Am pregatit doua tavi cu hârtie de copt.
Am pus compozitia obtinuta într-un poş si am „desenat” în tava rondele cu diametrul de 5-6 cm.Am lasat distanta între ele deoarece vor mai creste la copt.
Eu am pus ambele tavi în cuptor în acelasi timp(în tava de jos s-au copt mai greu).
Am pus la cuptor la 170 de grade pentru 20 de minute.
Dupa ce s-au racit,le-am desprins usor de pe hârtia de copt.
Pentru crema,am pus frisca într-o cratita si am adus-o la punctul de fierbere,am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.
Am amestecat pâna ce s-a topit,apoi am pus-o la congelator pentru o ora.
Am scos de la congelator si am mixat pâna am obtinut o crema pufoasa.
Am adaugat si mascarponele,zeama de lamâie si vanilia.
Pentru sirop am fiert cele trei ingrediente,apoi am lasat sa se raceasca.
Am însiropat foile astfel: cele care le-am pus jos,le-am scufundat foarte putin în sirop cu partea care vine deasupra,iar cea care am pus-o peste crema,am însiropat-o pe „talpa”.
Mare atentie sa nu le însiropa prea tare altfel se vor rupe.
Am pus crema tot cu ajutorul unui poş cu un vârf stea,iar în mijloc am pus zmeura.
Am acoperit cu a doua foaie si le-am pus la frigider pâna am pregatit glazura.
Am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi,apoi am glazurat indienele.
Din pacate glazura mi-a ajuns cam „la fix”,nu era rau sa fi fost mai multa.
Daca nu mai aveti rabdare,puteti sa le serviti,dar vor fi mult mai bune dupa ce stau putin la frigider.
Pofta buna!!!!