Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao

de Brindusa in Prajituri, 30 Iul 2011 | 3744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca (sau smantana facuta frisca, neindulcita)
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar tos
  • 1 lingura esenta de vanilie naturala
  • 200 ml vin rosu de buna calitate
  • 3 piersici
  • pentru sosul de ciocolata: 3 linguri cacao + 200 ml apa + 1 lingura zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao:

Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul pana ce zaharul s-a topit.

Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze. 

Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.

Pune amestecul la loc in craticioara si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi. 

Toarna sosul dupa ce s-a racit la temperatura degetului, printr-o strecuratoare in frisca. Amesteca bine.

Adauga vanilia si vinul rosu. Omogenizeaza. 

Pune inghetata in cutii cu capac sau in diferite forme, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.

Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si pune-o la loc pana ce se ingheata bine.

Inainte de a servi inghetata fa sosul de cacao: intr-o craticioara amesteca apa cu zaharul si cacaoa si lasa 2-3 minutela foc mic sa se ingroase sosul. Lasa la racit.

Decojeste piersicile si taie-le felii subtiri.

Serveste inghetata de vin rosu stropita din belsug cu sos amarui de cacao si cu cateva felii de piersica zemoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piersici