Inghetata de capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 5102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca
  • 200 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 300 g capsuni
  • 150 g zahar
  •  Décor:
  • Ciocolata rasa
  • Capsuni
  • Napolitane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos delicios. Sosul se toarna peste amestecul de frisca,lapte si iaurt si se omogenizeaza.

Compozitia se pune intr-o caserola prevazuta cu un capac si se da la congelator 1 ora,apoi se scoate si se mixeaza bine,se baga din nou la congelator pentru inca o ora si iar se mixeaza. In total am mixat-o de 3 ori pentru a sparge acele de gheata. Dupa a treia mixare se lasa la congelator aprox 3 ore pentru a se intarii bine. Inainte de servire se pune 20 minute la frigider pentru a se inmuia putin si a putea forma globuri de inghetata.

Se serveste cu ciocolata rasa,capsuni si napolitane. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta