Inghetata de vanilie cu nuci si caramel

de Meea in Dulciuri, 12 Aug 2016 | 4262 vizualizari

 

  Ugggh ce ma oftic ca s-a stricat vremea chiar cand vreau sa postez aceasta retetaa!! Am facut-o acum cateva zile, era caaaaald si inghetata aceasta era un rasfaaat!! Daar, eu stiu ca cei mai mari fani ai inghetatei intotdeauna isi fac timp sa o savureze, indiferent de vreme! Prooomit ca este cea mai buna inghetata EVER!! Daca ati facut sosul de caramel deja stiti ce genial va fi gustul in combinatie cu  inghetata, iar restul care nu, puteti doar sa va imaginati:P

         Noua ne place inghetata! Mai ales tatalui meu, CEL MAI MARE FAN! Pana acum v-am prezentat inghetata de cocos si aceasta de astazi. Mai urmeeeaza oo gramaada de retete delicioase insa timpul nu imi permite sa vi le prezint pe toate acum. Ar inseamna sa postez cate una la fiecare 10 minute haha:)). Data viitoare insa, va prezint cateva secrete mici din bucatarie. Asta pentru ca am observat ca sunteti muulte tinere care pasiti pentru prima data in bucatarie si imi sunteti taaare simpatice! 

         

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 130g samburi de nuci
  • 400ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu nuci si caramel:

  Intai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi.  Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe foc pana cand apa fierbe. Deasupra oalei punem vasul cu ingredientele (oua+zahar, ciocolata+unt, etc.) si lasam focul mediu sau mic, in functie de necesitate. Eu folosesc intotdeauna un vas de inox. Vasul cu ingredientele nu trebuie sa atinga apa, astfel se evita transferul de caldura prea bursc. Asadar, pe baie de aburi punem ouale amestecate cu zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.

  Dupa ce zaharul s-a topit, luam vasul de pe foc si mixam amestectul pana cand s-a racit.

    Separat, mixam frisca lichida pana cand s-a format o spuma tare.
          Punem din frisca cate putin peste amestecul de oua, amestecand usor, cu miscari ample, de jos in sus. Adaugam nucile (taiate bucati sau tocate marunt) si esenta de migdale.

  Turnam compozitia intr-o tava imbracata in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
         Servim inghetata cu voie buna sii muult sos de caramel!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/inghetata-de-vanilie-cu-nuci-si-caramel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:03

Hmmm, cum arata!

Meea 1

14.08.2016, 12:21

Vaa asteppt

elucubratiiculinare 1

16.08.2016, 08:37

like

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere