Invartita cu dovleac

de oanapl in Prajituri, 28 Feb 2017 | 3695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 500 g pulpa dovleac
  • 110 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu dovleac:

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.

Intre timp, razi pulpa de dovleac pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugi  zaharul si amesteci. Pui cratita pe foc si lasi sa se caleasca dovleacul impreuna cu zaharul, pana cand sucul lasat de dovleac scade. Dizolvi amidonul intr-o lingurita cu apa, il adaugi peste piureul de dovleac impreuna cu scortisoara si zaharul vanilat. Mai lasi sa fiarba incet, inca 1 minut, apoi lasi compozitia sa se raceasca complet.

Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.

Intinzi piureul de dovleac pe toata suprafata aluatului, apoi  rulezi aluatul cat mai strans. Sulul de aluat trebuie sa aiba in intregime aceeasi grosime. 

Apuci un capat al sulului si incepi sa il rotesti  spre interior, dandu-i forma de melc. Pregatesti o forma de tort cu diametrul de 18 cm, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui inauntru melcul de aluat.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.

 Scoti invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bine, o pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac