Jambon à la Chablisienne

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2014 | 5149 vizualizari

 

Am găsit această rețetă în emisiunea lui Antony Bourdain, "No reservations" și mi-a placut foarte mult cum sună. Așa că am încercat-o, iar acesta este rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 6 felii subțiri de Jambon
  • 1 eșalotă
  • 200 ml Chablis
  • 1 foie de dafin
  • 125 ml smântână
  • 1 linguriță de făină
  • 1 1/2 linguri pastă de roșii
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon à la Chablisienne:

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă. 

Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu, până se evaporă alcoolul. 

Se adaugă pasta de rosii, dafinul, smântâna și făina și se lasă puțin să se îngroașe. Se adaugă sare și piper. 

La final, se adaugă feliile rulate de Jambon și se lasă la foc mic, acoperite de sos, 5 minute. 

Se servește cald cu mult sos. 

TIPS-URI

1

Pentru că rezultă destul de mult sos este recomandat să alegeți la garnitură orez, paste sau cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon à la Chablisienne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:36

laura_n 1

28.03.2014, 17:16

bestial sos ce ar merge, deja salivez! norocos mare Norocosul )

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu garnitura de orez