Jardineira cu carne de vita

de Lau in Vita, 13 Iun 2014 | 5425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 pahar vin alb
  • cimbru
  • 1/2 lingurita chilli
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 cana mazare
  • 300 g ciuperci
  • 4 cartofi
  • 1/2 varza(500 g)
  • 1 cana paste fussilli
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jardineira cu carne de vita:

Ceapa o tocam marunt si o calim intr-o cratita in care am adaugat putin ulei, cand devine transparenta adaugam usturoiul posat. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea (spalata si taiata bucati)

Lasam sa se rumeasca carnea si adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul tocat marunt sau felii, amestecam si lasam cca 2-3 min dupa care adaugam pasta de tomate, sare, piper, chilli, cimbrul si paharul de vin.

Lasam pe foc pana scade vinul si adaugam apa fierbinte cat sa acopere carnea, acoperim cratita si lasam la foc potrivit cca 20 min,

Adaugam ciupercile curatate si taiate felii, mazarea, varza taiata (nu foarte marunt) si cartofi taiati cuburi.

Mai adaugam apa daca este nevoie si lasam sa fiarba la foc mediu,

Cand au fiert legumele, adaugam pastele si apa (fierbinte) cat sa treaca peste ele, lasam sa fiarba cca 8 min dupa care la final adaugam patrunjel verde tocat.

Cristeena (multumesc pentru reteta) a folosit dovlecel, eu nu am avut in casa si am folosit ciuperci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jardineira cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel cu paste