Jumari de porc

de Bunica in Porc, 17 Feb 2021 | 9552 vizualizari

 

Am avut nevoie de ceva untura si am luat 2,500 Kg. slanina.Printre  bucatile de slanina s-au gasit si cateva mai impanate:)))))si am facut jumari.Ca tare bune mai sunt!

 

INGREDIENTE

  • 2,500 kg. slanina
  • 200 ml. apa
  • sare dupa gust
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie.

Se taie in bucati cam de 2/2cm.

Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa .
Pune vasul pe foc.

Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina .
Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante.

Scoate-le din vas ,sareaza si lasa la racit.

Untura obtinuta se pune in borcane si se pastreaza pentru diverse preparate.
Se servesc reci cu ceapa/usturoi si paine calda.......ine are:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din carne de porc