Jumari de porc

de Bunica in Porc, 17 Feb 2021 | 11508 vizualizari

 

Am avut nevoie de ceva untura si am luat 2,500 Kg. slanina.Printre  bucatile de slanina s-au gasit si cateva mai impanate:)))))si am facut jumari.Ca tare bune mai sunt!

 

INGREDIENTE

  • 2,500 kg. slanina
  • 200 ml. apa
  • sare dupa gust
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie.

Se taie in bucati cam de 2/2cm.

Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa .
Pune vasul pe foc.

Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina .
Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante.

Scoate-le din vas ,sareaza si lasa la racit.

Untura obtinuta se pune in borcane si se pastreaza pentru diverse preparate.
Se servesc reci cu ceapa/usturoi si paine calda.......ine are:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]