Kimchi - varza murata coreeana

de Catalina L in Salate, 14 Dec 2019 | 19754 vizualizari

 

Dupa varza la borcan romaneasca va prezint varza murata coreeana Kimchi.
Kimchi poate fi încadrat în categoria legumelor murate, cunoscute peste tot în lume. Se înrudeşte cu varza acră românească, cu paocai-ul chinezesc, cu tsukemono-ul japonez, cu achar-ul indian şi cu tot felul de alte murături din diverse părţi ale lumii
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/kimchi-varza-murata-coreeana.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza chinezeasca
  • 2 -3 morcovi
  • 2 linguri de sare marina
  • 500 ml de apa
  • ghimbir proaspat 4 cm
  • 1 ardel rosu
  • 2 lingurite de boia de ardei
  • arpagic proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi - varza murata coreeana:

Sterilizati borcanele si capacele.

Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati.

Indepartati foile exterioare si taiati cotorul/baza verzei.

Tocati-o marunt.

Curatati si dati pe razatoare morcovii.

Puneti varza si morcovii intr-un castron mare . Puneti o lingura de sare si frecati impreuna 5 minute.

Varsati deasupra saramura calduta (pastrati 50 ml) si amestecati. Apasati bine varza.

Acoperiti castronul si lasati o noapte la temperatura camerei.

A 2-a zi spalati rapid varza sub jet de apa rece, scurgeti-o si puneti-o intr-un castron. Dati ardeiul pe razatoare. La fel si ghimbirul .

Tocati marunt arpagicul (am uitat sa pun ). Puneti totul peste varza impreuna cu boia de ardei.

Umpleti borcanul cu amestecul obtinut si apasati bine, varza trebuie sa fie acoperita de apa. Varsati saramura pastrata daca trebuie.

Lasati un spatiu de 2 cm, varza se va umfla.

Inchideti borcanul si lasati borcanul intr-un loc uscat si intunecat.

Dupa 24 de ore deschideti-l si lasati gazul sa iasa.

Inchideti din nou si dati la rece in beci/frigider - dupa 36 de ore  varza kimchi este gata .

Se pastreaza cateva saptamani la rece .

Fermentatia verzei continua incet.

Daca deschideti borcanul pastrati-l la frigider.

Eu l-am pus direct la frigider si lasat 5 zile .

Serviti portii de varza cu sau fara lichid.

Este o garnitura foarte buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi - varza murata coreeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]