Copiii au fost cuminti si a venit Mos Nicolae, iar eu le-am pregatit aceasta prajitura care este pregatita dupa gustul lor, in crema eu adaug branza delaco cu smantana amestecata cu frisca, iese foarte pufoasa crema.
Pentru blat eu nu am separat ouale, am mixat ouale intregi cu zaharul tos pana si-au dublat volumul si s-a albit compozitia, iar la ridicarea paletelor de la mixer nu va curge compozitia batuta .Peste turnam uleiul cate putin si mixam la viteza mica cu mixerul, dupa care adaugam laptele si mierea. Amestecam faina, praful de copt si cacao si le incorporam in compozitia de oua batute tare, iar la final punem si o lingurita de esenta de vanilie. Punem blatul la cuptor timp de 30 de minute.
Pregatirea cremei: mixam branza delaco cu zaharul pudra, dupa care turnam cate un pic de frisca lichida, mixam, adaugam frisca pana se bate tare.
Sosul de caramel: punem intr-o craticiora zaharul la foc mic pana se caramelizeaza, peste adaugam untul si amestecam sa se incorporeze cu zaharul caramelizat. Dam oala la o parte si turnam smantana pentru frisca, dupa lasam sosul sa fiarba timp de 5 minute sau pana se ingroasa putin. Daca vreti mai mult sos, se poate dubla compozitia si iese mai mult.
Dupa racirea blatului il taiem in doua. Punem jumatate din crema obtinuta, iar peste crema turnam sosul de caramel racit la temperatura camerei, iar apoi intindem crema ramasa peste sos. Acoperim cu cealalta jumatate de blat. Punem prajitura la rece si o taiem la servire.