By Gabriela Cara! O placinta minunata, usor de facut, pe placul tuturor de la mic la mare! Cred ca de vreo 2 saptamani poftesc la ea, iar astazi i-a venit randul!:)
Aluat:
Umplutura:
In plus:
Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia.
Lasam sa se odihneasca 20 de minute.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini.
Daca este nevoie mai adaugam putina faina.
Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mari iar cozile de ceapa verde (spalate in prealabil) le taiem marunt.
Aluatul obtinut nu se lasa deloc la crescut.
Se imparte in 3 parti egale.
Fiecare bucata se intinde pe masa foarte bine infainata, intr-o foaie cat de poate de subtire.
Untul/margarina si uleiul se pun intr-un castronel si se topesc in cuptorul cu microunde.
Pe masa bine infainata punem prima foaie iar peste ea intindem jumatate din amestecul de unt/margarina si ulei.
Punem ce-a de-a doua foie si intindem uniform telemeaua rasa si cozile de ceapa verde.
Asezam ce-a de-a treia foaie si intindem uniform restul de unt/margarina, amestecata cu ulei.
Se impacheteaza ca in imagini.
Se intoarce si se aseaza in tava, apoi se taie in portii si se lasa la dospit 1 ora.
Dupa ce a dospit, o ungem cu un oul batut.
Dam la cuptorul preincalzit, la foc mare pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 25-30 de minute.
Pofta buna!
1
Se poate face cu alt tip de branza + spanac, sau simpla, doar cu branza.
2
Cred ca ar merge foarte bine si cu piept de pui + legume sau ce aveti in frigider.
3
Eu am folosit o tava cu diametrul de 32/24 cm dar va recomand sa folositi o tava putin mai mare daca doriti sa obtineti o placinta mai subtirica.
4
Puteti sa puneti cata branza si cozi de ceapa verde doriti, noi in general preferam placintele cu mai putina umplutura.