Kritharaki se numesc pastele care sunt ca orezul basmati dar mai mari si mai groase putin, e o reteta foarte des intalnita in bucatariile grecesti! Si o mancare foarte usoara si placuta de copii, cel putin,la ale mele fetite le place mult!
Intr-o oala sub presiune, se caleste putin ceapa apoi se pune carnea taiata bucati mai mari si se mai lasa putin pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga apoi toate ingredientele ( in afara de paste) si se putine si apa cat sa acopere carnea cu vreo 2 degete, dupa care se inchide oala sub presiune si din momentul in care se ridica valva ( sau din momentul in care a inceput sa fiarba) se lasa la foc mic ptr 45 min. Cand e gata, luam capacul si mai lasam sa dea un clocot cu oala descoperita.
Fierbem pastele, apoi le adaugam la sosul cu carne. Se pot servi asa, dar daca are mult sos, si ptr un gust mai bun, puteti da la cuptor 180C ptr 15-20 min.
1
Sosul de carne se poate servi si cu piureu de cartofi!
2
Scortisoara e tot secretul in aceasta reteta! Folositi-o!