KURTOS KALACS

de AnyCostescu in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 11376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 100 g zahar
  • 100g margarina
  • 100g drojdie
  • aprox 200 ml lapte
  • pt decor : nuca, zahar, nuca de cocos
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA KURTOS KALACS:

se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de moale.( laptele trebuie sa fie caldut)..

se lasa la dospit aluatul la caldura.

dupa ce creste aluatul se imparte in 9 bucati(atat mi-au iesit mie) se intinde si se taie fasii...

eu am colectionat de ceva vreme tuburi de la servetelele de bucatarie pe care le-am invelit in staniol si am infasurat aluatul pe ele...

am uns fiecare kurtos in parte cu ulei si l-am tavalit in zahar cu nuca..

am dat la cuptor pana s-a rumenit..

TIPS-URI

1

ungeti tuburile cu ulei inainte de a pune aluatul pe ele

2

o parte a kurtosului nu o tavali in zahar deoarece cand dai la cuptor zaharul se arde

3

kurtosii cand sunt copti se pot unge cu o spuma din labus cu zahar pudra si se mai lasa la cuptor 1-2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "KURTOS KALACS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bunica 1

15.09.2012, 17:12

Foarte bun!

adry88 1

16.09.2012, 14:39

nemaipomenit de bun

RuxyRux 1

16.09.2012, 21:52

O minunatie...iar aroma e irezistibila!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)