Lapte de pasare

de madi_marin in Dulciuri, 6 Iun 2010 | 5497 vizualizari

 

Am vazut si la nadina si la gaby ca au preparat de curand acest desert si pentru ca nu mai facusem de mult, mi-am propus sa il fac si eu. E delicios...

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura  praf de budinca de vanilie
  • 2 esente de vanilie
  • 6 linguri cu zahar
  • dulceata de visine pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele se pune la incalzit cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere apoi se inchide focul.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezea cu celelalte 3 linguri de zahar, iar galbenusurile se freaca bine cu praful de budinca si esenta de vanilie.

Se pune laptele din nou la foc mic si in el se pun galuste de albus. Se lasa 2 mnute pe o parte, apoi se intorc usor pe partea cealalta inca 2 minute. Se scot cu o spumiera pe o farfurie .

In amestecul de galbenusuri se pun 3 linguri de lapte cald , apoi se toarna in fir subtire in laptele din oala si se amesteca rapid pentru cateva minute pana se ingroasa si rezulta un sos. Se stinge focul si se pun in sos si galustele de albus. Se da la rece.

Pentru servire eu am folosit dulceata de visine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de ciocolata, la pahar