Prajitura cu gem si bezea

de LC in Dulciuri, 30 Sep 2012 | 7460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de copt
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca pisata
  • 200 g faina
  • zahar vanilat, esenta dupa gust
  • 300 g gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Separm albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mixam untul cu 100 grame de zahar pana obtinem o crema. Treptat adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare in parte. Punem praful de copt si faina..Tapetam o tava ( am folosit vasul de yena) cu foaie de copt si intindem compozitia. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute dupa care se scoate si se intinde gemul.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul treptat mixand in continuare. Dupa ce obtinem bezeaua amestecam cu nuca pisata si intindem peste gem. Se mai lasa la cuptor pana se coace blatul in totalitate si se rumeneste frumos bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Poloneza