Lasagna

de elucubratiiculinare in Lasagna, 13 Dec 2013 | 7283 vizualizari

 

cine poate refuza asa ceva?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 500 g cârnați
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sos marinara
  • foi lasagna
  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă
  • 600 g mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pregătim din timp sosul marinara.

Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel. Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot sosul, după care adăugăm jumătate din cantitatea de sos marinara și amestecăm bine.

Pregătim foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj - unele cer să fie opărite înainte de utilizare ;)

Batem bine cele 2 ouă cu un praf de sare și piper. Adăugăm brânza de vaci și 200 g mozzarella dată pe răzătoare și amestecăm până la omogenizare. Punem jumătate din cantitatea rămasă de sos marinara - adică 1/4 din toată cantiatatea în vasul în care pregătim lasagna. Aranjăm un strat de foi. Punem jumătate din amestecul de brânză de vaci. Adăugăm 1/3 din cantitatea de mozzarella deasupra. Punem jumătate din sosul de carne. Continuăm cu foi de lasagna, restul de amestec de brânza de vaci, 1/3 mozzarella, restul de sos de carne. Punem iar foi de lasagna, 1/3 mozzarella și 1/4 din sosul marinara.

Se dă la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 45-50 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne a la Klaus