Am facut de multe ori lasagna si cu carne tocata si cu piept de pui. Mariei ii place mult. Azi v-am adus varianta cu carne tocata.
Incepem cu pregatirea sosului. Punem carnea tocata intr-un vas pe foc. Lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam si ceapa tocata, cescuta de apa si lasam sa fiarba.
Dupa ce a scazut apa, adaugam pasta de rosii, boiaua dulce, zaharul, sarea, piperul, busuiocul si lasam sa fiarba amestecand periodic.
Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam primul strat de foi , apoi cateva linguri din sosul cu carne, cateva linguri de smantana si felii de cascaval. Apoi un nou strat de foi, sos, smantana, cascaval si tot asa pana terminam ingredientele.
Peste ultimul strat de foi distribuim smantana si mixul de branza. Introducem vasul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.
Eu am folosit jumatate dintr-un pachet de foi de lasagna de 400 g. Mixul de branza poate fi inlocuit cu cascaval. Mie nu mi-a ajuns cascavalul pe care-l aveam in casa si am folosit mixul de branza.
Delicioasa lasagna asta.