Lasagna cu carne de porc

de getix in Lasagna, 26 Mai 2013 | 9961 vizualizari

 

O bunatate ce dispare foarte repede din farfurie !

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc tocata
  • 13 foi lasagna
  • 1 cana suc de rosii
  • sare, nucsoara, piper
  • 200 g cascaval
  • 600 ml lapte
  • 40 g faina
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de porc:

Prima data pregatim sosul bechamel: topim untul  peste care adaugam faina, laptele  cald, sare, nucsoara, piper  si amestecam bine pana  devine ca o crema. Se pune  la  foc mic pana la 1-2 clocote, apoi strecuram daca este cazul si lasam la racit.

Intr-o tigaie punem sucul de rosii pe foc, cu sarea si un praf de nucsoara .Cand incepe sa fiarba, adaugam  carnea si lasam aproximativ 5 min pe foc.

Punem apa cu sare intr-o cratita iar cand aceasta a inceput sa fiarba adaugam si  foile de lasagna (eu am pus cate trei foi la fiert, cca 1- 2 min/set.)

Asamblarea: se pun cate trei foi pe fundul vasului, sosul de carne, cascaval ras si sos bechamel, iar foi de lasagna, sos de carne, cascaval , sos bechamel si tot asa pana terminam foile .

 Cand ajungem la ultimul strat de foi oprim  putin sos bechamel in care spargem un ou, adaugam  marar tocat si turnam deasupra foilor peste care radem iar cascaval . Se introduce la cuptor pentru 30 -40 min sau cat este cazul !

Multumesc vecinei mele, Nico  pentru reteta !

TIPS-URI

1

cine doreste poate praji o ceapa inainte de a face sosul de carne apoi se amesteca cu carnea si sucul de rosii si se pun la fiert impreuna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne