Legume gratinate provensale

de oanapl in Mancaruri de legume, 20 Feb 2017 | 3450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete subtiri
  • 2 dovlecei tineri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 5 rosii bine coapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ardei
  • nucsoara
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate provensale:

Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni.

Intre timp, oparesti rosiile, le clatesti cu apa rece pentru a se coji de pielite, dupa care le tai felii. Ardeiul il tai fasii subtiri, iar vinetele si dovleceii le tai rondele subtiri. Rondelele de vinete si dovlecei le rumenesti, intr-o tigaie de teflon, fara ulei / pe un gratar, pana se inmoaie putin, apoi le iei de pe foc.

Asezi feliile de vinete, dovlecei, rosii si fasii de ardei peste ceapa si usturoiul din vasul termorezistent, adaugand nucsoara, cimbru, sare si piper dupa gust. Stropesti cu ulei de masline, acoperi cu folie de aluminiu si introduci vasul in cuptor, pentru circa 30 de minute. Scoti folia, presari cascaval ras si mai lasi la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate provensale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole teci