Limba cu masline

de Brindusa in Vita, 11 Oct 2010 | 6621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 limba de vita cam de 1 kg
  • 3 foi de dafin, cateva boabe de piper negru si rosu, un morcov, o cepa
  • 3 linguri de ulei
  • 3 cepe, taiate marunt
  • 200 g masline negre sau maro
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Mai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara si se pasteaza) si cu mana se scoate pielea de deasupra. Dupa aceea se taie felii nu foarte groase.

Uleiul se incinge si se caleste putin ceapa. Se adauga feliile de limba si vinul. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se pune un pahar de zeama in care a fiert limba. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba le foc mic, pana ce ceapa e fiarta. Se pun maslinele si pasta de tomate. Se mai lasa putin la foc, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste de sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de vita cu sos si masline