Placinta cu cartofi si carne

de Miha in Vita, 21 Dec 2014 | 10898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 ou
  • sare si piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si carne:

Stratul de cartofi:

Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Umplutura:

Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-au inmuiat putin se adauga carnea tocata si amestecand continuu se  prajeste pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga rosiile din conserva, cu tot cu suc, si vinul. Daca este necesar se mai adauga putina apa. Se acopera cu un capac si se fierbe pana carnea este bine fiarta si scade toata zeama din tigaie. Avem grija sa amestecam din cand in cand si sa condimentam dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Aproape de final adaugam usturoiul pisat si verdeturile tocate. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem oul si omogenizam.

Sosul Bechamel:

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnand laptele cate putin, pana compozitia se “desface”. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase, nu foarte mult, atat cat sa devina consistent, dar sa curga.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem compozitia de carne. Nivelam, turnam sosul Bechamel, apoi acoperim cu compozitia de cartofi. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana placinta se rumeneste uosr deasupra.

Se serveste calda, dar e buna si rece. Dupa racire se si poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şuberec (Çiğ Börek)