Limba de vita cu sos si masline

de Oana in Vita, 28 Apr 2009 | 26451 vizualizari

 

Mama ne facea mereu mancarica asta, e tare buna, buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • o limba mare de vita
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri cu bulion
  • 200 g masline negre  fara samburi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de vita cu sos si masline:

Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute. Acoperim cu un capac si oprim focul. O mai lasam inca 5 minute acoperita, apoi o scoatem si o curatam bine de piele. O taiem rondele de grosimea unui deget si o punem apoi la fiert cu sare, piper si foi de dafin. Cand este fiarta o mutam intr-un vas de iena, adaugam bulionul si zeama in care a fiert, maslinele si apoi o bagam la cuptor 20  de minute. Spre final adaugam usturoiul pisat.

TIPS-URI

1

In sos se poate adauga un pahar de vin alb.

2

La final se pot adauga in sos si rondele de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu sos si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)