Macaroane cu sos de branza si Conopida

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 4 Oct 2017 | 5386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conpida
  • 200 grame branza Gouda (Se poate inlocui cu Cheddar sau cascaval)
  • 100 grame Parmezan
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 grame macaroane sau alte paste mici
  • 200 grame Creme Fraiche
  • Salata pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu sos de branza si Conopida:

Se indeparteaza frunzele conopidei si se arunca. Se taie conopida in buchetele mici. Cotorul se taie in felii subtiri. 

Se rade branza Gouda si Parmezanul, iar patrunjelul se toaca marunt. 

Se fierb macaroanele si conopida in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se aseaza un bol din inox/ cratita deasupra unei alte cratite cu apa, la foc mediu (bain-marie) si se adauga, in cratita/bolul de deasupra, branza Gouda, Parmezanul si creme fraiche. Se amesteca frecvent pana se obtine un sos fluid. Se adauga patrunjelul, sare si piper. 

Se scurg pastele si conopida, pastrand o parte din apa in care au fiert. Se amesteca cu sosul de branza, sare si piper, daca este nevoie si putin din apa in care au fiert, pentru a obtine un sos onctuos. 

Se poate servi direct sau se poate transfera intr-un vas pentru cuptor si coace la 200 de grade Celsius, cateva minute, pana cand devine aurie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de branza si Conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]