Macaroane la cuptor

de Ghinnni in Penne, 20 Mar 2010 | 33608 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de macaroane...din comoditate, prin "macaroane" inteleg toate tipurile de paste. Pastele sunt o inventie chinezeasca (evident! cum altfel?!). In secolul al 13lea pastele au fost aduse in Italia de catre Marco Polo. Pentru a se ajunge la rezultatele delicioase de astazi, la prepararea pastelor au contribuit: chinezii (cu ideea), italienii (cu secretul ingredientelor), canadienii (cu faina de grau de calitate), iar romanii (cu un stomac de calitate si capacitate maxima)...

gata cu discutia ..let's do it!...

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 535/portie
Pret aproximativ: 7 ron (pastele) + 4 ron (sunca) + 2 ron (telemea) + 3.5 ron (cascaval) + 5 ron (sucul de rosii) = 21.5 ron

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste pennette
  • 200 gr sunca
  • 100 gr telemea de vaca
  • 150 gr cascaval
  • 1 l suc de rosii
  • cimbru,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane la cuptor:

..apa se pune la fiert intr-o oala de 2l ...cand apa incepe sa fiarba se adauga o jumatate de lingurita cu sare si macaroanele...

...intre timp radem branza, cascavalul si taiem sunca cubulete...

...pregatim sosul: amestecam sucul de rosii cu putin cimbru, busuioc si piper. Verificati de sare...

...dupa vreo 10 minute luam macaroanele de pe foc si le sitam...luam o oala de 2 l si punem pe fundul acesteia un strat de macaroane, apoi un strat combinat de branza cu cascaval si terminam cu un strat de sunca...repetam actiunea ...apoi adaugam sosul. Deasupra punem un strat de branza cu cascaval...

...bagam la cuptor pentru 10 minute...


Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ghinnni 1

21.03.2010, 08:13

Draga Sanziana, macaroanele la cuptor sunt de vis! In legatura cu caloriile ...aici eu ma lupt cu ele de vreun an...de atunci m-am prins ca manac mai mult decat consum. Concluzia mea e ca trebuie sa mancam din toate, dar cu moderatie pentru a ajunge la un echilibru. Adica ...daca manac o portie de macaroane la cuptor, restul zilei manac mai putin caloric...

Teo 1

21.03.2010, 21:16

imi place ! si cand ceva imi place cu ma pot abtine!

nadina73 1

24.03.2010, 18:34

super bune felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor