Macrou afumat

de Bucataras Medi in Peste, 4 Ian 2011 | 12233 vizualizari

 

Tare bun mai este...................va invit la o portie.

 

INGREDIENTE

  • macrou
  • apa
  • zeama de lamaie(sau otet)
  • ulei
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu  zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi  la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.

Urmeaza apoi operatia de afumare.

Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]